Vad är Tunnelbanejakten?

Tunnelbanejaken, eller TSL, är en tävling som arrangeras i Stockholm av scouter. Du behöver dock inte vara scout för att få delta!

När lagen anländer ska de checka in med vår “kundtjänst” på plats så att vi vet exakt vilka som kommer starta i årets tävling.

Dagen inleds vid 9-tiden med en genomgång av allt praktiskt som lagen behöver veta under dagen. Vi erbjuder också en andakt för de som önskar.

Därefter börjar tävlingen. Lagen får varsitt kompendium med uppgifter. Detta kan innehålla allt från chiffer och gåtor till beskrivningar av hur man tar sig till kontroller som finns utplacerade runt om i Stockholms innerstad.

Det är upp till varje grupp att planera hur de ska lägga upp dagen för att klara så många uppgifter de kan.För att undvika köbildning vid kontrollerna närmast kyrkan så finns dock ofta vissa restriktioner om vilka kontroller som grupperna ska gå till först. Med största sannolikhet kommer ingen grupp att hinna med allt så det gäller att prioritera klokt.

De bemannade kontrollerna går oftast ut på att man i grupp ska lösa ett problem eller utföra en uppgift som på ett eller annat sätt anknyter till det övergripande temat på årets tunnelbanejakt.

Grupperna måste hela tiden vara på sin vakt för överraskningar.

Framåt 16-tiden slutar tävlingen och det är dags att rör sig tillbaka till kyrkan vi startade i. Väl tillbaka serveras fika!

Medan vi rättar alla gruppers material bjuder vi deltagarna på fika i kyrkan. När allt är klart kommer vi ha en prisutdelning där vinnarna i de tre klasserna presenteras, varefter alla tar sig hemåt med en härlig upplevelse i bagaget, eller kanske fortsätter äventyret med en övernattning hos en annan kår?

Årets tema

Temat för 2020 är “en hemlig resa”.