Vad är Tunnelbanejakten?

Tunnelbanejaken, eller TSL, är en tävling som arrangeras av scouter i Stockholm. Du behöver dock inte vara scout för att få delta!

Tävlingen går till så att deltagarna får ett kompendium med uppgifter. Detta kan innehålla allt från chiffer och gåtor, till beskrivningar hur man tar sig till kontroller som finns utplacerade runt om i Stockholms innerstad.

Kontrollerna går oftast ut på att man i grupp ska lösa ett problem eller utföra en uppgift som på ett eller annat sätt anknyter till det övergripande temat på årets tunnelbanejakt.

Årets tema

Årets tema är kultur! Vad är skillnaden på fin- eller fulkultur? Är det samma som fil- eller yoghurtkultur? Frågorna är många och den 28:e april så kommer allt att få sina svar…

Hur går det till?

Vi har förklarat kompendiet, eller deltagarhäftet. Men vad händer då under dagen lite mer i detalj? Jo, samtliga anmälda grupper samlas på startplatsen. Där kommer varje grupp checka in och få sitt deltagarhäfte. Därefter är det upp till varje grupp att planera hur de ska lägga upp dagen för att klara så många uppgifter de kan. Med största sannolikhet kommer ingen grupp att hinna med allt så här gäller det att prioritera. Grupperna måste hela tiden vara på sin vakt för överraskningar.

När tiden rinner mot sitt slut måste grupperna samlas och gå igenom materialet de har fått ihop. När gruppen känner sig klar lämnar de in materialet till ledningen på startplatsen för rättning.

Medan vi rättar alla gruppers material bjuder vi deltagarna på fika i kyrkan. När allt är klart kommer vi ha en prisutdelning där vinnarna i de tre klasserna presenteras, varefter alla tar sig hemmåt med en härlig upplevelse i bagaget, eller kanske fortsätter äventyret med en övernattning hos en annan kår?