Vad är Tunnelbanejakten?

Tunnelbanejakten är en tävling som arrangeras i Stockholm av scouter. Du behöver dock inte vara scout för att få delta!

Under tävlingsdagen

Incheckning.

Kl 8:30 öppnar dörrarna till Norrmalmskyrkan och ni kan börja checka in.

Det kommer finnas ett utrymme för väskor och annan packning som ni inte behöver under dagen.

Speciellt för distans-klassen: Det kommer finnas ett antal startplatser. Ett par dagar innan tävlingen kommer vi att publicera information om startplatserna så att ni kan välja var ni vill starta. Vi kommer ha minst en startplats per större ort men vi kan inte lova en startplats per kommun.

Intro.

Dagen inleds vid 9-tiden med en genomgång av allt praktiskt som lagen behöver veta under dagen. Vi erbjuder också en andakt för de som önskar.

Speciellt för distans-klassen: Intro och andakt kommer att streamas via Twitch.

Tävlingen.

Därefter börjar tävlingen. Via lagportalen på hemsidan syns nu tävlingsuppgifterna. Detta kan innehålla allt från chiffer och gåtor till beskrivningar av hur man tar sig till kontroller som finns utplacerade i närheten av lagets startplats.

Det är upp till varje grupp att planera hur de ska lägga upp dagen för att klara så många uppgifter de kan. Med största sannolikhet kommer ingen grupp att hinna med allt så det gäller att prioritera klokt.

Det kommer inte finnas några bemannade kontroller ute på stan. Istället kommer virtuella kontroller finnas utplacerade på en karta. Lagen ska ta sig till platserna på karta och väl där presenteras kontrollen. För att detta ska fungera måste varje lag ha en mobil med GPS.

Ni måste, precis som vanligt, vara beredda på spontana uppdrag som dyker upp under dagen. För att kommunicera med er tävlande kommer vi använda SMS och lagportalen.

Speciellt för distans-klassen: Kontrollerna kommer vara utplacerade på gångavstånd från er startplats, så ni kommer inte behöva resa kollektivt under tävlingen. För att kunna genomföra kontrollerna kräva viss utrustning som lagen måste ta med sig hemifrån (mer information finns på sidan om Packning).

Avslutningen.

Vid 16:30 slutar tävlingen. Under tiden Kundtjänst räknar ihop lagens poäng så föreslår vi att ni tar en välbehövlig fikapaus. Därefter är det dags för prisutdelning där vinnarna i de tre klasserna presenteras.

På sidan Tider och datum hittar du mer information om hålltiderna innan och under tävlingen.

Speciellt för distans-klassen: Avslutningen kommer att streamas via Twitch.

Årets tema

Temat för 2022 är ”en hemlig resa”.