Webappen

Alla kontroller och uppgifter kommer att utföras via vår webbapp. Webbappen är en hemsida där ni kan svara på uppgifter och se en karta där kontroller finns markerade. När ni går till en kontroll kommer webbappen känna av er position och visa kontrollens uppgift.

Testa appen

Börja med att testa appen via den länk ni har fått. Kontakta oss om ni inte fått denna länk. Länken skickas ut på torsdag.

Webbappen behöver använda internet, GPS och kamera på er mobil.

Kontroller och karta

För att se kontrollerna klickar ni på fliken “Karta” i webbappen. Kartan är interaktiv på samma sätt som t ex Google Maps så ni kan se er position, zooma in och ut, osv. Ni kommer även se kontroller markerade med lila pluppar.

Din position, startplatsen och tre kontroller.

När ni är nära en kontroll kommer det upp ett meddelande med texten ”Du befinner dig vid en kontroll.” Klicka på “Visa” för att öppna kontrollen. Ni kommer då få upp instruktioner om vad ni ska göra samt se en knapp som startar kontrollen.

Tänk på att alla kontroll går på tid så se till att ni är redo innan ni trycker på startknappen. Ni har bara en chans per kontroll när tiden väl startat! Genomför kontrollen och fyll i svaret eller skicka in bilderna för rättning, innan tiden är slut.

Glöm inte att klicka på “Spara”, för att spara era svar och bilder. När tiden har löpt ut från kontrollen, kan ni inte ändra era svar eller bilder.

När ni svarat på en kontroll ändras kartmarkören från cirklar till en bock.

Svara på uppgifter

Under tävlingen kommer ni också kunna göra uppgifter som inte är kopplade till en plats, t.ex. kluringar, chiffer och bilduppgifter. Klicka på “Svara”-fliken för att se och svara på uppgifterna.

Glöm inte att klicka på “Spara” för att spara era svar och bilder.

Svara-fliken är öppen under hela tävlingen, så att ni kan spara och fortsätta att fylla i svar och bilder, ändra och ta bort svar och bilder under hela tävlingsdagen.

Bilder

För vissa uppgifter behöver ni skicka in bilder. Ni kan antingen välja att ta bilder direkt i webbappen eller ladda upp bilder från ert bildbibliotek från er mobil. Återigen, glöm inte att klicka på “Spara” efter att ni laddat upp en bild.

Tips: Om du har problem att ladda upp bilder från iPhone så kan du testa att ladda upp bilden i storleken Stor eller Medel istället för Verklig.

Välj Stor om Verklig krånglar.

Info-fliken

Här kan se info om tider och annat bra att veta.